23948sdkhjf

Rutinerad utbildare ny vd för Stockholmshandlarna

Intresseorganisationens nya vd Björn Grunewald har 17 år som utbildare bakom sig. 

Peter Reneström annonserade redan i maj att han planerade att gå i pension efter sju år som vd. Nu har Stockholms Livsmedelshandlareförening, SLHF, funnit hans efterträdare. Ny vd blir 43-årige Björn Grunewald från Täby.

– Jag har alltid sneglat på SLHF och imponerats av hur föreningen främjar utbildningar genom utbildningsstipendier till unga butikstalanger, det är jättekul, säger Grunewald som själv har 17 år bakom sig som utbildare.

Den tillträdande vd:n har erfarenhet från både restaurang- och dagligvarubranschen. Senast var han utbildare, styrelseordförande och delägare på utbildningsföretaget Vizuera. Han har även en bakgrund som utbildare på Ica-skolan och Martin & Servera.

SLHF är en intresseorganisation för privata handlare och har till uppgift att tillvarata medlemmarnas intressen ”genom att verka för fri köpenskap i Stockholms län”. Huvuddelen av de drygt 200 aktiva medlemmarna driver butiker anslutna till Ica eller Hemköp.

Björn Grunewald tillträder vd-posten den 1 mars 2024 och inleder med att gå parallellt med Peter Reneström under ett par månader. Hans ambition är att få till en tät kontakt med medlemmarna. 

– Jag behöver få till en tajt dialog och jag vill gärna träffa så många medlemmar som möjligt under våren. 

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.105