23948sdkhjf

Kollektivavtal banar väg för livsmedelsleverans på natten

Med kollektivavtalet som trädde i kraft den 1 december ges Wolt Market möjlighet att förlänga öppettiderna till efter midnatt under veckosluten. 

Wolt Market förlänger öppettiderna i sina virtuella livsmedelsbutiker. Enligt ett pressmeddelande så är detta möjligt tack vare det kollektivavtal som nyligen tecknats med Handels.

Kollektivavtalet som trädde i kraft den 1 december garanterar de anställda en högre timlön, höjd pensionsnivå och ett mer omfattande försäkringsskydd. Avtalet, som är Handels avtal för Lager och E-Handel, reglerar också möjligheterna för bolaget att förlänga öppettiderna. Butiken i Örebro och butiken i Stockholm city kommer nu att hålla öppet fram till klockan 01.00 på fredagar och lördagar samt fram till midnatt på söndagar. Övriga dagar stänger man som vanligt klockan 23.00. 

Enligt Joachim Schwartzbach, vd för Wolt Market, är de förlängda öppettiderna en anpassning till kundernas behov och beteende, inte tvärtom.

– Vi har märkt av en ökad efterfrågan om att kunna beställa hem livsmedel och annat man kanske är sugen på lite när som helst på dygnet. I och med att vi kan leverera en beställning inom 30 minuter är det många som ser fördelarna med Wolt Market framför en traditionell livsmedelsbutik, särskilt på dygnets senare timmar när det mesta är stängt.

Wolt Market har funnits i Sverige sedan april 2022, och har idag tre butiker i Stockholm och en butik i Örebro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094