23948sdkhjf

Nytt Ica-toppjobb för Peter Muld

Peter Muld blir från den 1 januari ny CIO för både Icagruppen och Ica Sverige, och ingår därefter i Icagruppens koncernledning.

Peter Muld är i dag direktör strategi & transformation på Ica Sverige, och efterträds på den posten tillfälligt av Karin Heller, som i dag är chef för strategi och nya affärer.

– Jag välkomnar Peter Muld till tjänsten som CIO för Icagruppen och Ica Sverige. Peter kom till Ica 2016 och har under åren haft olika roller, bland annat som chief digital officer för Icagruppen och strategichef för Ica Sverige. Peters erfarenheter och personlighet passar utmärkt för att driva igenom de stora förändringar som nu ska implementeras i den nya digital & technologi-organisationen, säger Icagruppens vd Nina Jönsson i en kommentar.

Benny Svensson, som i dag är CIO på Icagruppen lämnar sin tjänst den 31 december.

– Benny Svensson har det senaste 1,5 året varit drivande i den stora förändring som nu genomförs inom IT och teknologi inom hela Ica, som bland annat innefattar nya arbetssätt, ny organisation och ny teknik för att möta Icas affärsbehov framåt. Förändringen innebär att tre it-organisationer slås samman till en enhet, placerad inom Ica Sverige. När arbetet nu går från designfas till implementeringsfas är Benny och jag överens om att det är en bra tidpunkt för ett skifte i CIO-rollen. Jag vill tacka Benny för det modiga och strategiskt viktiga förändringsarbetet inom it, fortsätter Nina Jönsson.

– Den nya digital & technologi organisationen går nu in en spännande fas där vi påbörjar implementeringsarbetet av en tydlig affärsdrivande verksamhet och där vi nu också bygger en helhet samt en ny gemensam kultur. Jag känner en stor ödmjukhet och glädje inför uppgiften och ser verkligen fram emot att tillsammans med alla medarbetare och butiker, fortsätta arbetet med att stärka vår digitala miljö, säger Peter Muld.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08