23948sdkhjf

Nya medlemmar strömmar till jätteföreningen

Konsumentföreningen Stockholm har snart fått 100 000 nya medlemmar i år, och har nu över 1,3 miljoner medlemmar.

När Coops största förening KfS i början av 2022 började driva butiker igen efter 30 år, innebar det starten för en medlemstillströmning utan like. 55 000 nya medlemmar 2022 och snart 100 000 i år kan föreningen räkna in.

En bidragande orsak är naturligtvis också de senaste två årens inflation och matprisökningar som Coop försöker kontra med riktade medlemserbjudanden.

Föreningens butiksdrivande bolag Coop Butiker & Stormarknader, CBS, har vid ett par tillfällen under året genomfört kampanjer i syfte att understryka mervärdet av och det unika med Coops medlemsprogram. Under våren en rekryteringskampanj där nya medlemmar bjöds på medlemsinsatsen och under hösten upprepades denna med tillägget att befintliga medlemmar under en dag erbjöds dubbla bonuspoäng på samtliga inköp.

Nu har ”drömgränsen” 1,3 miljoner medlemmar passerats.

– Det är verkligen fantastiskt att se en så stor ökning av medlemsantalet. Det visar att fler och fler upptäcker fördelarna som medlemskapet hos Konsumentföreningen Stockholm innebär. Samtidigt sträcker sig vår ambition bortom att bara öka antalet medlemmar; vi strävar efter att kontinuerligt skapa mervärde för medlemmarna och underlätta för dem att fatta smarta och hållbara beslut. En stark medlemsbas ger oss också bättre möjlighet att påverka, särskilt inom områden som är viktiga för oss, såsom hälsa och hållbarhet, säger Lars Ericsson, vd på KfS, i en kommentar.

– I en tid då väldigt många kämpar med att få sin vardagsekonomi att gå ihop, har vi velat göra allt vi kan för att uppmärksamma och påminna om fördelarna med ett medlemskap hos Coop. Förutom att påminna om att man alltid får mer som medlem hos oss, har vi även velat lyfta att man som medlem också är delägare med en helt unik möjlighet att påverka och nyttja sin konsumentkraft, säger Meta Persdotter, vd för CBS.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068