23948sdkhjf

Oviss framtid för Icas ö-butik när färjeturer blir färre

Ica Nära Drottningskär kan komma att ha stängt under lågsäsong – eller till och med stänga helt när färjeturerna till Aspö i Karlskrona kommun blir färre, spekulerar handlare Kicki Holm.

När Trafikverket nu gör om färjeläget i Karlskrona har man beslutat att minska antalet färjeturer ut till ön Aspö. Från 22 till 17 turer dagligen. Något som kan slå ordentligt mot företagen på skärgårdsön, rapporterar P4 Blekinge.

Ica-handlaren Kicki Holm, som drivit Ica Nära Drottningskär sedan 2017, säger till radiokanalen att förändringen kan vara skillnaden för om butiken kan ha öppet året runt eller inte.

– Frågan är om man ska bli en sommarbutik eller om det helt enkelt inte går att driva butiken här ute längre.

Förutom att neddragningen av turer skulle kunna påverka huruvida folk bor kvar ute på ön året runt, kan det även komma att dra ner sommarhandeln, menar Kicki Holm.

– Det är tack vare dem som vi kan vara öppet året runt, så det är jätteviktigt. Vi är oroliga nu att de som jobbar på fredagen och har en bit att köra, inte ska hinna med färjan utan behöva vänta flera timmar i stan. Då blir det att de handlar där istället och det påverkar min sommaromsättning också.

Ica Nära Drottningskär omsatte 16,7 miljoner kronor i fjol och hade en ebitda på 75 000 kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14