23948sdkhjf

Coop Väst storsatsar i Älmhult

Coop Väst totalrenoverar sin centrumbutik i småländska Älmhult för över 10 miljoner kronor.

Det blir bland annat ny inredning, snabbkassor och ett utökat sortiment.

Butiken, som ligger mitt i centrala Älmhult och ska ligga kvar utmed Norra Esplanaden, byggs om till årsskiftet. Hela inredningen ska bytas ut och layouten inne i butiken förändras. Sortimentet ska även utökas något.

– Vi är väldigt positiva. Det har funnits ett behov länge, säger Ulrica Bäck, butikschef på Coop i Älmhult till Smålandsposten.

Som del av förändringarna ska även snabbkassor installeras. Dessutom ska kylar, hyllor och frysar i butiken bytas ut till modernare, självfrontande alternativ.

– Kundvarvet, alltså hur man går runt i butiken, blir annorlunda. Grönsaksdisken byter plats, –och så kommer snabbkassorna också. Det blir en modernare butik.

Adrian Caka är regionchef på Coop Väst. Han berättar att renoveringen kommer att kosta över 10 miljoner kronor.

– Det är en jättestor satsning. Allt utom golven ska renoveras, säger han.

Varför gör ni den här satsningen i Älmhult?

– Vi tycker att marknaden behöver en satsning. Coop är en viktig och omtyckt del av samhället i Älmhult och behöver utvecklas.

Renoveringen sätter igång redan i januari, men till en början sker den större delen av arbetet bakom kylskåp och montrar och lär inte märkas av kunderna särskilt mycket. I slutet av februari kommer butiken att hålla stängt i en vecka innan man nyöppnar. Stängningen planeras till vecka 10, men det kan komma att ändras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08