23948sdkhjf

Lidl återöppnar citybutik med fullt sortiment på liten yta – se bilder

Den ombyggda lågpriskedjans butik på Sveavägen i Stockholm erbjuder nu 2 500 produkter på 730 kvadratmeters försäljningsyta. 

Efter den snabba expansionen har Lidl ägnat det senaste åren åt att renovera och uppdatera butiksnätet. I dag, fredag, återöppnar lågpriskedjans butik på Sveavägen i centrala Stockholm efter att hållit stängt sedan i söndags för ombyggnad. Det är den första citybutiken som byggts om till en fullsortimentsbutik enligt Lidls ordinarie butikskoncept, meddelar kedjan i ett pressmeddelande.

Butiken har samma försäljningsyta som förut, 730 kvadratmeter, men fler varor samsas nu på samma utrymme. 

Lidl Sveriges fasta sortiment, inklusive frukt och grönt, består av cirka 2 500 produkter, varav 80 procent är egna märkesvaror och över 30 procent kommer från svenska producenter. Kunderna på Sveavägen erbjuds nu hela lågpriskedjans sortimentet.

– För att få plats med vårt fulla sortiment i en butik behöver vi vanligtvis mer försäljningsyta, men tack vare vårt anpassningsbara butikskoncept har vi lyckats möjliggöra en fullsortimentsbutik på enbart 730 kvadratmeter, säger Carl Balcer, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.

Citybutiken erbjuder nu också självutcheckning.

– På Lidl vill vi göra det enkelt för våra kunder. Vår butik på Sveavägen välkomnar varje dag tusentals kunder som är på väg till och från sina ärenden, då ska det gå fort att handla. Med self checkout-kassorna ger vi förutsättningar för att kunna genomföra en snabb handling och ökad flexibilitet för våra kunder, säger Georgios Tokatlis, försäljningsdirektör på Lidl Sverige.

Lidl på Sveavägen har också uttökat sina ordinarie öppettider alla dagar till klockan 07-22.

Artikeln är en del av vårt tema Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111