23948sdkhjf

Hon blir ny chef för Icas nya kompetenscenter

Ica Sveriges nya kompetenscenter ska ansvara för Icaskolan och handlarrekrytering.

Det nya affärsområdet ska stärka entreprenörskapet och skapa förutsättningar för att utveckla butiker. Chef för det nya affärsområdet blir Ann Hennicks, som hämtas från de egna leden. Hon är nu HR-direktör för Ica Sverige.

Syftet med att samla Icaskolan och handlarrekryteringen i ett och samma affärsområde är att dels förstärka rekryteringsprocessen med proaktiv planering av handlarförsörjning i nära samarbete med både Icahandlarnas förbund och försäljning- och marknadsorganisationen på Ica Sverige, dels att stärka Icas förmåga att attrahera och utveckla rätt kompetens såväl centralt som i butik.

− Jag är glad och stolt över att få leda denna satsning. I den föränderliga värld vi lever i är kompetensfrågorna viktigare än någonsin och att få jobba tillsammans med våra handlare kring dessa frågor är ett drömjobb. Det finns ett stort engagemang i både handlarled och inom bolaget kring detta nya affärsområde och vi har många spännande satsningar framför oss, säger Ann Hennicks, i ett pressmeddelande.

Tillsammans med andra parter inom såväl Ica Sverige som Icahandlarnas Förbund och Icagruppen ska kompetenscentret stödja Ica-butikerna inom områden som arbetsgivaransvar, employer branding och strategisk kompetensförsörjning.

− Ann Hennicks är en av våra mest rutinerade ledare som nu går vidare till en ny viktig strategisk roll nära vår kärnaffär, där utvecklingen av handlarskapet är centralt. Jag vill tacka Ann för hennes framgångsrika insatser under 31 år där hon drivit stora förflyttningar inom HR-området, säger Eric Lundberg, vd Ica Sverige.

Ann Hennicks ersätts av Maria Lagerstam på posten som HR-direktör för Ica Sverige. Hon tillträder i början av mars. Maria Lagerstam kommer närmast från rollen som senior vice president People & Culture på it-företaget Iver och har jobbat inom HR internationellt och i Sverige. Hon kommer att ingå i Ica Sveriges ledningsgrupp.

Maria har under många år arbetat i olika roller inom HR både i Sverige och internationellt på företag såsom Unilever/GB Glace, Anticimex och McDonalds. Hennes erfarenhet sträcker sig från att arbeta i bolag med stor entreprenörsanda, stort hjärta, stark tillväxt till att jobba med utveckling i verksamheter som behöver fortsätta att driva marknaden och behålla sin starka värden.

− Jag är stolt över och ser fram emot att få vara en del av ett företag som tar ansvar och driver frågor som är viktiga för samhället, är byggt av starka entreprenörer och är ett företag som har en naturlig plats i samhället. Ica står för omtanke, hjärta och utveckling och där finns fantastiska medarbetare som gör skillnad varje dag. Min förhoppning är att min erfarenhet ska kunna bidra på nästa steg av Icas utvecklingsresa och jag är säker att jag kommer lära mig massor på vägen, säger Maria Lagerstam, tillträdande HR-direktör Ica Sverige.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Läs mer om: Ica
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156