23948sdkhjf

Antalet återkallanden nådde rekordnivåer 2023

Livsmedelsverkets statistik visar att Coop och Axfood stod för flest återkallanden under förra året och salmonella i ägg var den vanligaste orsaken.
Enligt Livsmedelsverket gjordes 61 återkallanden av livsmedel under förra året. Det är en ökning med 41 procent (43), jämfört med 2022, och nästan på samma nivå som toppnoteringen 62 från 2021.

Att det blev så många återkallande under 2023 är en slump, tror Mats Lindblad, smittskyddssamordnare på Livsmedelsverket. Pratar man om växlingar mellan en...
Få tillgång till hela artikeln - enkelt och snabbt
Provprenumeration
Skapa en provprenumeration
Prova nu
Prenumeration
Välj mellan våra prenumerationer på Fri Köpenskap och hitta vad som passar dig och/eller ditt företag
Se prenumerationer
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126