23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Antalet återkallanden nådde rekordnivåer 2023

Livsmedelsverkets statistik visar att Coop och Axfood stod för flest återkallanden under förra året och salmonella i ägg var den vanligaste orsaken.

Enligt Livsmedelsverket gjordes 61 återkallanden av livsmedel under förra året. Det är en ökning med 41 procent (43), jämfört med 2022, och nästan på samma nivå som toppnoteringen 62 från 2021.

Att det blev så många återkallande under 2023 är en slump, tror Mats Lindblad, smittskyddssamordnare på Livsmedelsverket. Pratar man om växlingar mellan enskilda år är det definitivt på det sättet, säger han.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.253