23948sdkhjf

Nytt butiksläge i centrala Malmö

Det blir plats för en livsmedelsbutik i det senaste projektet i stadsdelen Varvsstaden i centrala Malmö.

Den tidigare Svets- och pannverkstaden ska få nytt innehåll. Bland annat ska byggnaden innehålla en livsmedelsbutik och parkeringshus. Ett par nya byggnadsdelar kommer att innehålla kontor, skriver Malmö stad i ett pressmeddelande.

Stadsbyggnadsnämnden har gett grönt ljus för projektet.

Den gamla Svets- och pannverkstaden är ett arv från Kockumstiden när området fungerade som skeppsvarv. Hallen som ligger vid korsningen mellan St. Varvsgatan och Skeppsgatan ska nu fyllas med nytt innehåll. På markplan blir det en livsmedelsbutik och på våningsplanen ovanför blir det parkeringshus. Ett par nya tillbyggnader kommer att innehålla kontor.

De två nya tillbyggnaderna får ett utseende som utgör en tydlig kontrast mot den äldre hallen och visar att de är nutida. De nya byggnaderna planeras att byggas av återvunnet material från det gamla varvsområdet.

– Det här projektet innebär att Svets- och pannverkstaden än en gång får nytt liv. Redan under varvstiden fick verkstaden en rad tillbyggnader och nya funktioner för att behålla sin relevans, och nu blir den en del av den moderna och blandade stadsdelen Varvstaden. Det visar att byggnader kan ha flera liv, under olika epoker, och det är något vi kommer fortsätta att utforska när vi utvecklar Malmö. En sådan långsiktighet är nödvändig när vi bygger en hållbar stad, säger Stefana Hoti (MP), ordförande i stadsbyggnadsnämnden, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079