23948sdkhjf

Då öppnar Coops första fristående restaurang

Den 3 februari inviger Coop Gotland sin restaurang i Visby galleria. Föreningen har också lämnat in ansökan om ny detaljplan för 100 lägenheter i Gråbo. 

I början av december hade Coop Gotland två stora nyheter att presentera. En egen restaurang och långsiktiga planer på nya bostäder och butik. Nu står det klart att Matkafé Öster öppnar i helgen i Le Croissants tidigare lokal i Visby galleria.

Enligt Coop Gotland är det inte bara föreningens första fristående restaurang utan också den första inom hela Coop.  

Restaurangen kommer att drivas självständigt med egen krögare och ha fullständiga rättigheter och  fokus på lokala matvaror. Namnet Matkafé Öster harmoniserar med butiken Coop Öster som föreningen redan driver i gallerian i Östercentrum.

– I gallerian vill vi bidra till större flöde av kunder som kommer gynna både restaurangen, vår butik och övriga butiker i gallerian. I och med att restaurangen ligger nära butiken så kommer vi att samarbeta för att exempelvis minska matsvinnet från butiken. Vi hoppas att restaurangen ska lyfta hela gallerian, säger Frida Ganshed, vd Coop Gotland.

Samtidigt planerar Coop Gotland att bygga drygt 100 lägenheter i anslutning till en nybyggd butik i bostadsområdet Gråbo i Visby. Det är ett långsiktigt projekt som ligger flera år framåt i tiden.

Coop Gotland har lämnat in en ansökan om ny detaljplan som inkluderar drygt 100 bostäder och inväntar nu regionens svar. Avsikten är att riva den nuvarande butiksbyggnaden och bygga flera nya fastigheter, enligt en visionsplan.

– Vi vill vara en aktiv part på alla de platser vi har butiker. Coop har lång tradition av att ta ansvar i viktiga samhällsfrågor och tillgång till bostäder är en grundförutsättning i samhället. På Gråbo äger vi en stor tomt runt butiken och vi ser att vi skulle kunna utnyttja den ytan till många nya bostäder, något som behövs i Visby, säger Frida Ganshed.

Coop Gotland driver nio butiker, varav en Stora Coop och åtta Coopbutiker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063