23948sdkhjf

Klas Balkow lämnar Axfood

Avslutar sin operativa karriär efter sju år som koncernchef på Axfood. 

I förra veckan presenterade Axfood starka siffror för 2023. Nu väljer bolagets vd och koncernchef Klas Balkow att lämna sin post. Det sker senast vid årets slut.

– Efter sju fantastiska år på Axfood och totalt 17 år som börs-vd har jag bestämt mig för att avrunda min operativa karriär och få mer tid för familj och annat i livet. Jag har stort engagemang för Axfoods utveckling och det kommer jag fortsätta ha. Vi har ett spännande år framför oss, med många saker på agendan för att fortsätta stärka vårt kunderbjudande om prisvärd, bra och hållbar mat för alla, säger Axfoods vd och koncernchef Klas Balkow i en kommentar.

Klas Balkow kom från vd-rollen på Clas Ohlson till Axfood 2017. Han är den av dagligvarukedjornas vd:ar som suttit klart längst på sin post.

Axfoods styrelseordförande Mia Brunell Livfors riktar i sin kommentar sitt och styrelsens varmaste tack till Klas Balkow. 

– Klas har tillsammans med sitt team skapat en enastående utveckling. Med tydligt tillväxt- och förnyelsefokus och hög förändringstakt har Axfood attraherat många nya kunder och avsevärt ökat sina marknadsandelar. Bolaget har en stark position för fortsatt tillväxt. 

Efter att han lämnat vd-posten, senast vid utgången av 2024, kommer Klas Balkow att finnas tillgänglig för bolaget som strategisk rådgivare.

Styrelsen inleder nu rekryteringen av en ny vd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096