23948sdkhjf

Matpriskollens nya b2b-tjänst snabbkollar konkurrenternas priser

Matpriskollen lanserar Butikskollen, en ny tjänst för prisjämförelser mellan butiker direkt i mobilen. Tjänsten riktar sig främst till branschens medarbetare, både köpare och säljare.

– Den här appen kommer att revolutionera dagligvaruhandeln och bli en hygienfaktor i branschen, säger matpriskollens grundare och vd Ulf Mazur, i ett pressmeddelande..

På butikssidan tror han att den blir mest intressant för handlare och avdelningsansvariga och på leverantörsidan blir den intressant för säljare, merhandisers, key account managers med flera.

– Det är viktigt att ha koll på vad ens produkter kostar jämfört med konkurrentens. Vi tror att detta kan hjälpa alla parter i branschen att sätta bättre priser på den lokala marknaden, säger Ulf Mazur.

Genom att skanna streckkoden på en vara får användaren direkt i telefonen upp det aktuella priset i olika butiker.

Prisdatabasen innehåller inledningsvis över 60 000 artiklar.

– Vi försöker ta med så många artiklar som möjligt. Det här är ett verktyg för branschaktörerna och jag tror att alla som verkar inom dagligvaruhandeln förstår och accepterar utmaningarna med priserna och artiklarna.

Appen släpps inledningsvis bara till Iphone och om efterfrågan finns kommer den också att lanseras för Android. Tjänsten är prissatt för företagsmarknaden. En grundlicen kostar 1 199 kronor per månad.

– Därför riktar den här appen sig till branschens aktörer och inte konsumenter. Teoretiskt kan alla ladda ner den, men vi tror inte att konsumenterna riktigt är beredda att betala den summan. Däremot ser vi det som ett väldigt konkurrenskraftigt pris för att branschens aktörer ska slippa åka runt själva och jämföra priser.

Dagens konsumenter är multilojala, menar Ulf Mazur.

– Att ligga fel i pris i dagens läge är en affärsrisk som kan förknippas med stora osynliga kostnader. Problemet är att du som handlare sällan vet exakt varför kunder inte handlar lika frekvent, men en gissning kan ju vara att de hittat samma varor till ett lägre pris i andra butiker i närheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096