23948sdkhjf

Magnus Moberg tar över när Claes-Göran Sylvén lämnar

Efter 22 år som ordförande avböjer Claes-Göran Sylvén omval. Som ny styrelseordförande för Icagruppen föreslås Magnus Moberg som i sin tur efterträds av Mikael Norling som ordförande för Ica-handlarnas Förbund.

Trotjänaren och Icaprofilen Claes-Göran har varit ordförande i Ica-koncernen sedan 2022. Först i Ica AB och sedan när Icagruppen noterades på Stockholmsbörsen 2013 och efter utköpet från börsen 2022. Vid stämman i april lämnar styrelseproffset uppdraget i Icagruppen.

– Man kan säga att cirkeln slutits så efter drygt 20 händelserika år känns det naturligt att lämna stafettpinnen vidare, säger Claes-Göran Sylvén i en kommentar.

Claes-Göran Sylvén sitter kvar som ordförande fram till Icagruppens ordinarie årsstämma, som äger rum den 26 april 2024.

Valberedningens förslag till ny styrelseordförande i Icagruppen är handlare på Ica Maxi i Falköping. Magnus Moberg har också varit ordförande för Ica-handlarnas Förbund i sju år, ett uppdrag han lämnar vid stämman i maj.

− Jag känner mig både hedrad och ödmjuk inför uppdraget, vilket jag ser fram emot att ta mig an efter årsstämman i april.

Till Magnus Mobergs efterträdare som ordförande för Ica-handlarnas Förbund föreslås Ica-handlaren Mikael Norling. Mikael Norling, som driver Ica Maxi Karlskoga, Ica Supermarket Kronohallen Degerfors och Ica Nära Kronohallen, valdes in i förbundets styrelse 2020. Han föreslås nu också ta plats som ledamot i Icagruppen, som ersättare för Tomas Emanuelz som avböjt omval.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078