23948sdkhjf

KF säljer mediebolag

Coop-ägaren Kooperativa Förbundet, KF, söker ny ägare till Vi Media.

KF har beslutat att sälja mediebolaget för att renodla verksamheten och koncentrera sig på kärnverksamheten, skriver man i ett pressmeddelande.

– Beslutet att avyttra Vi Media är den del av den stora strukturförändringen inom KF och Coop i Sverige som bland annat innebär att alla Coopbutiker idag ägs av landets 26 konsumentföreningar. Vi lägger all kraft på att skapa nytta för våra nästan fyra miljoner medlemmar i form av bra priser, attraktiva erbjudanden och underlättar för dessa att göra hållbara val i sin vardag, säger Thomas Svensson, ekonomichef och ägaransvarig på KF.

Vi Media ger bland annat ut tidningarna Tidningen Vi och Vi Läser. Bolaget fick nyligen säga upp fyra redaktionella tjänster efter att Coop Sverige valt att lägga ner sin medlemstidning Mer Smak.

– Vi Medias journalistik är unik och behövs mer än någonsin i dagens samhälle, samtidigt förändras ju medielandskapet kraftigt. Vi är angelägna om att verksamheten ska ha de bästa förutsättningarna att utvecklas många år framöver och söker därför en ny ägare som kan erbjuda detta, säger Thomas Svensson.

Läs mer om: KF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078