23948sdkhjf

Ännu en butik konverteras till Stora Coop

Coop Ladugårdsängen i Örebro blir Stora Coop. Den sjätte nya Stora Coop som annonseras på kort tid, fem av dem ska öppna under 2024.

Det är tio år sedan Coop öppnade butiken på Ladugårdsängen i Örebro. Försäljningsytan är på 3 000 kvadratmeter och butiken ska konverteras till kedjans stormarknadskoncept, Stora Coop, på skottdagen den 29 februari.

– Utöver ett större sortiment blir det även rymligare i butiken samt en tydlig inriktning mot storhandel, en destination för hela familjen, kommenterar butikschefen Johan Levin i ett pressmeddelande.

Vid öppnandet kommer butiken att erbjuda e-handel och hemleverans, och under våren kommer nya hämtskåp att vara på plats.

– Vi vill erbjuda våra medlemmar och kunder prisvärd mat under ett och samma tak. Det ska vara inspirerande att handla hos oss, för såväl vardagens måltider som när det ska dukas upp till fest, säger Johan Levin.

Stora Coop Ladugårdsängen är en av Coop Mitts elva butiker. Det är den andra Coopbutiken på kort tid som ska konverteras till stormarknadsformatet. Coop Värmland ställer om Coop Forum i Karlskoga till Stora Coop med nypremiär inför sommaren.

Totalt har nu Coop på kort tid annonserat sex nya Stora Coop i sin stormarknadsoffensiv, där Coop Butiker & Stormarknader står för tre; i Spånga, Barkarby och Ingelsta. Fem etableras under 2024. Den sjätte, Coop Nords etablering i Klockarbäcken, Umeå, ska stå färdig mellan 2026 och 2028.

Läs mer om Coops etableringar.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094