23948sdkhjf

Lidl öppnar tredje butiken i samma kommun

Lidl har dragit ner på etableringstakten, men öppnar fortfarande en och annan butik. I dag, den 22 februari, slår Lidl Viggbyholm upp portarna. Därmed har lågpriskedjan tre butiker i Täby.

Lidl expanderade kraftigt för några år sedan och nådde i november 2020 målet om 200 butiker. Sedan dess har den tyska lågpriskedjan dragit ned på takten. Med Lidl Viggbyholm är Lidl nu uppe i 206 svenska butiker.

– Mycket arbete ligger bakom att driva och slutföra det här projektet. Tack vare våra drivna medarbetare kan vi idag öppna den här Lidl-butiken i Täby på en jättefin tomt i en växande stadsdel som gör det enkelt för tusentals nya hushåll att handla på Lidl, säger Carl Balcer, fastighetsdirektör på Lidl Sverige, i en kommentar.

Butiken i Viggbyholm ligger i en så kallad 3D-fastighet med 250 bostäder i anslutning till butiken. Den är utrustad med solceller som kommer att generera över 98 000 kWh/år. Dessutom har det planterats sedum på taket som ska absorbera och fördröja vattenflödet till dagvattnet. För att passa in i omgivningen har butiken en tegelfasad och en helt i glas. 

– I vår nya butik har vi fokuserat på att göra plats för vårt färska frukt- och grönt-sortiment, såväl som för våra kött- och bake off-avdelningar, säger Georgios Tokatlis, försäljningsdirektör på Lidl Sverige.

Läs mer om etableringsläget för Lidl Sverige här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094