23948sdkhjf

Bästa ekologiska äpplen från marknadsledaren VIP

Äppelodling har en lång tradition i alpina Venosta Valley i Sydtyrolen. Idag är VIP, föreningen för frukt- och grönsaksproducenter i Val Venosta, en av Europas ledande leverantörer av ekologiska äpplen. Idealiska odlingsförhållanden, tillgång till högkvalitativa ekologiska äpplen året runt och hållbar produktion är det som utmärker VIP.

Naturen ger de bästa odlingsförhållandena
Äppelodlingarna i Vinschgau Valley ligger på 500 till 1 000 meter över havet. Mycket sol, lite regn och stora temperaturskillnader mellan dag och natt gör att äpplena mognar under optimala klimatförhållanden. Vinden i Venosta Valley blåser regelbundet genom dalen och säkerställer torrhet, vilket gynnar naturlig äppelodling; Färre svampar bildas och användningen av bekämpningsmedel minskar. Biologisk mångfald är viktig för fruktodlarna. Med insekthotell, torrstenmurar eller blomsterremsor främjar de biologisk mångfald och närvaron av naturliga skadedjursbekämpare i sina fruktträdgårdar.

Hög kvalitet, intensiv smak
I de bergiga områdena i Venosta Valley saktar celluppdelningen ner. Äpplenas mognadstid förlängs. Det ger äpplena tillräckligt med tid att utveckla sina aromer intensivt. Köttet blir mer kompakt och äpplena har en längre hållbarhet. De ekologiska Val Venosta-äpplena övertygar med sina utmärkta organoleptiska egenskaper: De är unika i smak, arom och krispighet.

BioGraphy: Fullständig spårbarhet
VIP garanterar fullständig spårbarhet av sina ekologiska äpplen: tack vare projektet ”BioGraphy” kan konsumenter transparent spåra vilken bonde äpplena kommer ifrån. En etikett på förpackningen anger producentens namn. Detta registreras på BioGraphy-internetplattformen och äppelkonsumenten får lära sig historien om den ekologiska bonden och spännande fakta om ekologisk odling. Eller så kan du skanna QR-koden på förpackningen och gå direkt till bondens porträtt

Ekologiskt certifierad
Alla ekologiska bönder i Val Venosta uppfyller de stränga standarderna för föreningarna Bioland, Naturland eller Demeter, som går långt utöver de lagliga EU-standarderna. Många certifieringar bekräftar den höga kvaliteten på de ekologiska äpplena, inklusive Krav-certifieringen från den svenska Kontrollföreningen för Alternativ Odling

Varierat sortiment året runt
I Val Venosta Valley fokuserar VIP och de ekologiska bönderna på variation. Från Golden till Gala till Cosmic Crisp; äppelsortimentet inkluderar klassiska såväl som nya sorter. På så sätt tillgodoser VIP de olika önskemålen från sina kunder och garanterar tillgängligheten av ekologiska äpplen året runt.

Ekologisk ledare i Europa
Ungefär 20 procent av den totala arealen i Val Venosta odlas ekologiskt. Tack vare mängden ekologiska äpplen är VIP den största producenten av ekologiska äpplen i Europa. Men VIP kan också kalla sig själv europeisk mästare när det gäller kvalitet. Som ”förstklassig äppelpartner” garanterar VIP högsta nivån av tillförlitlighet, leveranssäkerhet över tolv månader och individuell kundservice.

VIP - Association of Val Venosta producers of fruit and vegetables
Italy
www.vip.coop

Contact:
Rudi Gluderer
Sales Manager
+39 0473 723323
rudi.gluderer@vip.coop

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063