23948sdkhjf

Bergendahls säljer aktier för 330 miljoner

Bergendahls säljer av en stor del av de aktier man haft i fastighetsbolaget SLP.

2020 gjorde Bergendahls en storaffär där man sålde både huvudkontor som centrallager till fastighetsbolaget SLP. I samband med affären genomfördes en nyemission om 100 miljoner kronor till Bergendahls som därmed blev ny delägare i SLP.

Under tisdagen stod det klart att Bergendahls sålt strax över tolv miljoner aktier i fastighetsbolaget. B-aktier motsvarande cirka 5,4 procent av det totala antalet utestående aktier SLP, såldes till svenska och internationella institutionella investerare. Kvar har Bergendahls en bit över sex miljoner A-aktier.

Försäljningen skedde genom ett så kallat club deal förfarande till ett pris om 27,0 kronor per aktie vilket innebär en total försäljningslikvid om cirka 330 miljoner kronor.

– Genom SLP:s förvärv av vårt huvudkontor samt centrallager i Hässleholm 2020, fick vi möjligheten att investera i SLP. Genom aktieförsäljningen skapar vi nya förutsättningar för att fortsätta investera i vår kärnverksamhet samt utforska nya, framtida, investeringar där vi kan skapa värde. Vi vill rikta ett stort tack till SLP:s ledning, grundare och övriga större aktieägare för deras insatser och för möjligheten att få följa SLP:s utveckling på nära håll. Vidare ser vi positivt på ett ökat institutionellt ägande i SLP och vi ser fram emot att fortsätta följa SLP både som aktieägare och som hyresgäster, säger Lars Ljungälv, verkställande direktör på Bergendahls, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093