23948sdkhjf

Lidls tidigare vd tar över förvärvsmaskin inom detaljhandeln

Ett och ett halvt år efter att han lämnade Lidl Sverige har Johan Augustsson klart med nästa operativa vd-uppdrag.

Lidl Sveriges tidigare vd, Johan Augustsson, är klar för ett nytt jobb. Han kommer att ta över som vd för Mestergruppen Sverige den 15 april. Mestergruppen Sverige har gjort väsen av sig inom detaljhandeln de senaste månaderna genom att förvärva färgfackhandelskedjan Colorama och färghandelskedjan Happy Homes. 

– Det ska bli spännande att komma till en ny del inom detaljhandeln. Jag ser fram emot att lära känna alla människor och organisationen för att sedan hitta nya lösningar framåt för att fortsätta stärka vår position på marknaden tillsammans med alla kompetenta medarbetare och medlemmar, säger Johan Augustsson som lämnade Lidl i september 2022.

Johan Augustsson tar över efter Mia Malmros, som varit tillförordnad vd sedan Karin Eriksson lämnade i vintras. Han har befintliga styrelseposter inom livsmedelsindustrin, på Runsvengruppen och Havredals Biodevelop.

Förutom de nämnda färgkedjorna äger Mestergruppen även XL-Bygg och Bolist. Bolaget beskriver sig som en sammanslutning av fria företagare i samverkan.

– Vi är stolta och glada över att få in Johan som vd för bolaget. Johan har levererat imponerande resultat för ett av Europas ledande handelskoncept och vi är övertygade om att han tillsammans med den övriga ledningen inom Mestergruppen kommer att bidra till en ytterligare förstärkning av Mestergruppens olika koncept i Sverige, kommenterar Mikkel Sandvik, koncernchef för Mestergruppen AS och styrelseordförande för Mestergruppen Sverige, i ett pressmeddelande.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063