23948sdkhjf

De tar över skärgårdsbutik som ska växa rejält

Tempo Brännö ska växa från 250 kvadratmeter till 750 kvadratmeter.

Imorgon, torsdag, tar paret Daniel och Catherine Nestenborg över Tempo Brännö i Göteborgs södra skärgård. Där blir det stort fokus på ekologiskt.

– Vi älskar att värna om den lokala marknaden och att jobba med ekologiska produkter. Den traditionen vill vi föra vidare och öka försäljningen av ekologiska produkter samt lokalproducerat, säger Catherine Nestenborg.

Utöver en livsmedelsbutiks traditionella sortiment kommer öns boende och gäster även kunna handla byggvaror då Tempo Brännö kommer att lägga till en byggvaruhandel.

Butiken är i dagsläget 250 kvadratmeter, men en nybyggnation är planerad i samband med att Brännö ska få ett nytt centrum. Den nya butiken är tänkt att bli 750 kvadratmeter.

− Vi hoppas att vi inom två år ska ha byggt och flyttat in i den nya butiken. Där kommer vi lägga stor vikt vid att det blir en lokal mötesplats för alla på Brännö. Vi kommer välja material med ömhet för att skapa en varm känsla. Alla känner alla här ute och vi vill vara den goda grannen, säger Daniel Nestenborg.

Båda de nya handlarna har en lång historia på ön, Daniel flyttade dit 1982 med sina föräldrar och Catherine är tredje generationens Brännöbo. De senaste åren har de bott på ön om somrarna men nu mer är det permanent.

− Vi är upprymda över denna möjlighet att få bli en central del av Brännö. Vi känner att vi har väldigt mycket att tillföra och ser fram emot att få göra skillnad för invånarna på ön. Vi vill föra butikens fina tradition vidare och behålla det breda sortimentet, vilket varit ett signum för Tempo Brännö, säger Daniel.

Ett större premiärevent får vänta fram till påskveckan då fler väntas vistas på ön.

− Den 29 mars, på långfredagen kommer vi ha ett större event då vi dels tackar av de tidigare handlarna, dels kommer vi svara på frågor från våra kunder kring framtiden. Vi kommer då även visa upp våra nya byggvaror, förklarar Daniel.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11