23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Kryddstark doldis fyller 20 år – siktar på dubbla kapaciteten

Det började med en fabrik i Spanien, men förra året flyttades produktionen till Eskilstuna. Kryddföretaget Nordic Spice producerar 500 ton kryddor om året och är redo att dubbla produktionen. ”Vi ska växa smart”, säger vd:n Daniel Björk.

Bolagets ägare Ronny Ström startade Nordic Spice 2004, då med tillverkning i Spanien. Men i början av 2021 tog bolaget beslutet att flytta fabrik och tillverkning till nya lokaler i Eskilstuna. En av anledningarna till flytten var ett kommande generationsskifte.

– Redan året därpå byggde vi fabriken i vår fastighet för att inrymma produktionen. Därefter flyttade vi maskiner och inkråm, och i början på 2023 drog vi igång den första produktionen, säger Daniel Björk, vd Nordic Spice och gift med en av Ronny Ströms tre döttrar.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.317