23948sdkhjf

Coop effektiviserar konsultinköpen

Integrerar Vakanta i Vismas system för att få bättre behovsanalays av konsultinköpen.

Coop integrerar Vakanta för att företag och organisationer ska kunna dra nytta av ett integrerat systemstöd för konsult- och tjänsteinköp i affärssystemet Purchase to Pay, som omfattar alla steg från inköp av varor eller tjänster till betalning.

– Coop Sverige AB har sedan länge ett högt kostnadsfokus för våra indirekta inköp. Att integrera ett systemstöd för konsultinköp med vårt befintliga inköpssystem kändes självklart eftersom vi vill ha en väg in till alla inköp. Under testperioden såg vi tydligt hur Proceedo och Vakanta fungerar tillsammans, vilka värden det tillför, och därmed också hur vi vill jobba med denna typ av inköp framöver, kommenterar Martin Hansson, inköpschef för indirekta inköp på Coop Sverige AB, i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet möjliggör Vakanta en mer exakt behovsanalys för att säkerställa rätt kompetens, kostnader och struktur för efterlevnad av lagar vid varje tillfälle. Genom Proceedo och Vakanta automatiseras processen och transparens säkras, vilket frigör resurser och underlättar utvärdering och övervakning av projektets framsteg.

– Coop Sverige AB har länge legat i framkant när vi tittar på deras inköpsprocesser och kontroll över sina indirekta inköp. Denna satsning bekräftar att både organisation och ledning har förstått nästa steg. Det ska bli spännande att se utvecklingen när Proceedo och Vakanta tillsammans hjälper Coop till en ökad kontroll kring konsultinköpen, kommenterar Stefan Norr, vd för Visma Proceedo.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14