23948sdkhjf

Lidls nya butik dröjer – då kan den öppna

I höstas hittades en lösning för salamandrarna i området, men än har inte bygget kommit i gång.

Lidls etablering av en ny butik i Eslöv har varit lite av en följetong. Redan i februari 2020 rapporterades det om att kommunen inlett förhandlingar med kedjan för att sälja marken till en etablering. 

I november 2022 rapporterades det sedan att bygget, som skulle inletts under början av 2023, stött på problem då ett antal fridlysta vattensalamandrar upptäckts, som krävde lösningar på platsen för att arten inte skulle bli isolerad på grund av bygget och riskera inavel. Då var prognosen att bygget skulle bli fördröjt med ett halvår.

I september i fjol såg det till sist ut att ha lossnat. Lidl tog på sig att vidta flera skyddsåtgärder för att skydda och bevara grodarten bland annat genom ett så kallat vattensalamanderhotell, som ska säkerställa grodartens fortplantning. I samband med det rapporterades det att en 1 400 kvadratmeter stor butik kunde stå klar under 2024, men att det var oklart exakt när bygget skulle dra igång.

Än har inte det skett och en ny prognos pekar istället på en öppning i början av 2025, rapporterar Lokaltidningen Mittskåne. Något som Lidl också bekräftar för Fri Köpenskap.

”Vi vet att många Eslöv-bor har längtat och vi kan glädjande meddela att första spadtaget sker redan under våren och vi planerar att kunna öppna vår nya butik under våren 2025”, skriver Petra Wahlström, fastighetschef på Lidl Sverige i ett mejl.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078