23948sdkhjf

Coop tar ny Xtra-chef från Willys

Coop Sverige rekryterar Krister Thid som ny affärschef för Xtra. Han kommer närmast från Willys och rollen som kategoriområdeschef.

Samtidigt blir Sven Skarlöv, som tillträdde som affärschef för Xtra klivet och blir från och med i dag ny affärschef för Coop-kedjan.

– Med Krister och Sven som nya affärschefer kan vi fortsätta på den inslagna banan och utveckla Coops arbete med kedjedrift. Det övergripande målet är att öka både försäljning och lönsamhet inom respektive format och skapa mer nytta för våra medlemmar. Med nyrekryteringen är sista pusselbiten på plats i ledningen och vi har ett oerhört starkt och kompetent team för våra kedjor i form av Krister, Sven och Ola, säger Per Magnusson, direktör Kedja på Coop Sverige, i ett pressmeddelande..

Krister Thid är skolad i dagligvaruhandeln och har arbetat med lågpris i 30 år, varav 23 inom Willys och Willys Hemma. Han har haft roller i allt från butikschef till gruppchef för etablering.

– Det ska bli fantastiskt roligt att börja på Coop och en personlig utmaning, vilket jag gillar. Det är ingen tvekan om att lågpris kommer att fortsätt öka totalt sett i Sverige och det finns ett starkt momentum för Coop att ta sin andel av lågprissegmentet, säger Krister Thid, som i samband med rollen lämnar Borås för Stockholm.

Sven Skarlöv började som affärschef för affärschef för Xtra under 2023. Nu skiftar han roll och tar över ansvaret för arbetet inom Coop-kedjan. Det finns i dag över 650 butiker över hela landet med formatet Coop.

– Det är ett arbete som passar min bakgrund och kompetens ypperligt från tidigare arbeten. Jag ser fram emot att tillsammans med föreningarna utveckla Coop-formatet. Det stora antalet Coop-butiker är inte viktigt bara för Coop i sig med sin numerär, utan framför allt för våra medlemmar och samhället i stort. Coop-butikerna finns nära våra medlemmar och gör det möjligt att göra hållbara val och handla varor till bäst pris för medlem, säger Sven Skarlöv.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097