23948sdkhjf

Gävles äldsta matbutik skyltas om från Ica till Tempo

Ica Nära Sohlbergs i centrala Gävle skyltar om till Tempo från och med den 7 maj.

Den anrika butiken i centrala Gävle har funnits i 102 år och omvandlades 1974 till en Ica. Den 7 maj skyltar Gävles äldsta matbutik om från Ica Nära till Tempo Sohlbergs. 

I ett mejl till Fri Köpenskap från Icagruppen säger kommunikationsansvarige Kim Engblom att butiken stänger ned.

”Butiken upphör som Ica-butik den 6 maj, och ersätts inte i nuläget”, står det.

Den nya Tempobutiken kommer att drivas av handlaren Hans Johansson, som tidigare drivit Tempo Brynäs i nästan 20 år.

− Det är Gävles äldsta butik som länge varit väldigt välskött. Jag vill fortsätta det arvet och skapa en riktigt fin butik för Gävleborna, säger Hans Johansson i ett pressmeddelande.

I den nya Tempobutiken kommer en salladsbar, lösgodis och postservice att adderas. Även nya kylar och frysar kommer att sättas på plats. 

– Vi vill även addera självscanning för att göra det smidigare för kunderna att handla hos oss. Framöver siktar vi även på att bygga ut butiken och byta ut inredningen, kommenterar han.

I enlighet med storasystern Hemköps förflyttning mot måltidslösningar ska även den nya Tempo-butiken ha detta fokus med anledning av det centrala läget.

− Vi kommer satsa mycket på måltidslösningar, där vi förutom vår nya salladsbar kommer erbjuda färdiga mackor, grillad kyckling, och varmmat. Butiken är även känd lokalt för sin grillade rostbiff – vilket jag vill bevara, säger Hans Johansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078