23948sdkhjf

Klart: Hon blir Axfoods nya koncernchef

Hemköps vd Simone Margulies har i dag utsetts till ny vd och koncernchef för Axfood. Hon tillträder den 15 augusti.

I februari kom beskedet att Axfoods koncernchef Klas Balkow beslutat sig för att lämna sin post. Nu är det klart att hans efterträdare blir Hemköps nuvarande vd Simone Margulies.

Därmed kommer de tre största dagligvarukedjorna i Sverige att ledas av kvinnor. Nina Jönsson på Icagruppen, Marie Nygren på Coop Sverige och från den 15 augusti Simone Margulies på Axfood.

– Hon har en lång och bred erfarenhet från dagligvaruhandeln och känner Axfood väl efter sina åtta år inom koncernen, och hon är helt rätt person att tillsammans med teamet fortsätta utveckla Axfood in i framtiden, kommenterar Axfoods styrelseordförande Thomas Ekman valet av Simone Margulies.

Simone Margulies har varit vd för Hemköpskedjan AB, i vilken Hemköp och Tempo ingår, sedan den 1 februari 2020 då hon också tog plats i koncernledningen. Dessförinnan var hon vice vd för Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab. Hon kom 2016 till Axfood från Ica där hon var affärschef för kolonialvaror. 

– Det finns en enorm kapacitet inom hela Axfoodkoncernen där min roll blir att skapa förutsättningar för organisationen att fortsätta utveckla affären och leverera på de stora utvecklingsprogram som vi genomför. Det ska bli fantastiskt roligt att få vara med och skriva nästa kapitel i Axfoods historia, säger Simone Margulies i en officiell kommentar.

Axfoods mycket populära koncernchef Klas Balkow meddelade den 6 februari att han bestämt sig för att sluta, men sitta kvar året ut. En överlämning kommer att ske fram till årsskiftet, men officiellt tillträder Simone Margulies sin nya roll den 15 augusti. 

Klas Balkow berättade i en intervju med Fri Köpenskap den 7 februari om beslutet att lämna vd-posten. 

Arbetet har inletts med att rekrytera en ny vd för Hemköpskedjan.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079