23948sdkhjf

Här konverterar Ica Supermarket till Kvantum

Ica Matmagasinet flyttar till nytt läge och byter i samband med det profil.

Ica Sverige byter läge och profil för Ica Matmagasinet i Vårgårda kommun. Butiken är i dag en Supermarket men ska skifta till en Kvantum. I samband med bytet etablerar man också en Apotek Hjärtat. 

Läget för de nya butikerna blir vid Wallentinsvägen, mellan centrala Vårgårda och E20. Öppningen väntas ske våren 2025.

– Vårgårda är en viktig marknad för Ica. Därför vill vi satsa här för att stärka Icas butiksnät. På så sätt kan vi möta kundernas efterfrågan och förenkla vardagen för våra kunder i kommunen. Vi har nu fått möjligheten att skapa en modern ny Kvantumbutik tillsammans med ett Apotek Hjärtat i ett mycket fördelaktigt läge i Vårgårda, säger Henrik Wahlström, regionansvarig butiksnät på Ica Sverige, i ett pressmeddelande.

Nuvarande Supermarket stängs i samband med öppnandet av Kvantumbutiken.

Björn Jansson är handlare för Ica Matmagasinet och blir även den som kommer att driva den nya butiken.

− Jag är väldigt glad över att få välkomna våra kunder till en ny större butik. Precis som tidigare så kommer vi att satsa på riktigt bra kunderbjudanden men nu i nya fräscha lokaler där vi kan fortsätta att göra våra kunders vardag enklare, säger Björn Jansson.

Fastigheten där byggnaden ska uppföras förvärvades av TB-Gruppen hösten 2021.

– Utvecklingen för Ica är ett första steg i stadsutvecklingen av området vid Wallentinsvägen, säger Rasmus Thorild, affärschef på TB-Gruppen. Vår ambition för området är hög. Vi vill utveckla ett område som är hållbart, både ur ett socialt och miljömässigt perspektiv. Vi kommer lägga extra stort fokus på tillgängligheten till området och byggnaden kommer certifieras med Miljöbyggnad Silver.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096