23948sdkhjf

Här vill Coop Värmland bygga ny butik

Butiken ska bli dubbelt så stor som en redan befintlig i närheten.

I Värnäs, Torsby kommun, strax söder om Dalarna ligger i dag ett område med skiduthyrning. Under året ska en laddpark för tolv bilar ansluta och nu vill Coop Värmland också etablera sig på platsen.

Föreningen har inlett en förstudie med förhoppning om att flytta den befintliga butiken i Stöllet, strax söder om Värnäs, till det framväxande resecentrumet.

Den nya butiken beräknas bli dubbelt så stor, 500 kvadratmeter, och tanken är att flytten ska kunna ske under nästa år.

Enligt Thomas Andersson, vd på OK Värmland, som via dotterbolaget Reload står för laddparken, är området mycket strategiskt med tanke på alla förbipasserande till såväl Branäs som till Sälen. Något som även Coop vill kunna dra nytta av.

– Vi tror på läget och hoppas att bitarna kan falla på plats så vi kan erbjuda en helt ny fräsch butik kombinerat med ett café i norra Värmland. Satsningen ligger helt i linje med vår strategi att hela Värmland ska leva, säger Coop Värmlands vd Anneli Borg Lundgren i ett pressmeddelande.

Tomas Stjerndorff, kommundirektör i Torsby, uppger att man kommer att jobba skyndsamt för att få igenom allt.

– Vi kommer att göra vad vi kan för att underlätta för att detta ska gå från plan till realitet. Detta är ett lysande exempel på vad lokala aktörer kan betyda för Värmlands landsort när man gör det tillsammans.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081