23948sdkhjf

Ny bok om KF:s historia

I samband med årets årsstämma och med anledning av att förbundet fyller 125 år ger KF nu ut en ny bok.

Boken speglar Kooperativa Förbundets historia från sent 1800-tal till tidigt 2000-tal. Författare till boken är Anders L Johansson, tidigare professor och docent vid Uppsala universitet.

– Det är både spännande och utvecklande att KF:s historia engagerar. Inom Coop i Sverige befinner vi oss i ett läge med många stora satsningar framåt och där nyttan av att vara medlem är centralt, både rent ekonomiskt men också för möjligheten att bidra till ett mer hållbart samhälle, säger Leif Linde, ordförande i Kooperativa Förbundet.

Anders L fick 2018 i uppdrag att självständigt genomföra en läroboksinriktad studie om KF:s historia från sent 1800-tal till tidigt 2000-tal. Utifrån studien kan Anders L Johansson berätta om KF:s händelserika historia präglad av både stark medvind och motgångar. Resultatet av studien finns nu i bokform.

– Studien har framför allt fokus på tre stora skeenden i KF:s historia. Det har varit spännande och lärorikt att fördjupa sig i viktiga händelser som resulterat i det Coop som finns i dag. Min förhoppning är att boken blir ett bidrag i ledningens och medarbetarnas diskussioner om framtidens Coop i Sverige, säger Anders L Johansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078