23948sdkhjf

City Gross går mot strömmen – prissänker kända varumärken

City Gross sänker priserna på 150 varor på obestämd tid.

Ända sedan matpriserna stack i väg har dagligvarukedjorna kämpat med att positionera sig för att locka till sig konsumenterna som ändrat sina köpbeteenden. I flera vågor i fjol gick de olika kedjorna ut med olika prissänkningar och nyligen har bland annat Ica satsat en miljard kronor på sänkta priser. 

Nu kommer City Gross med ett nytt tilltag i priskampen. Kedjan annonserar att man sänker priserna på 150 produkter från kända varumärken. 

– Våra kunder har under en längre period befunnit sig i en tuff situation rent ekonomiskt. Även om prognoserna framåt ser ljusare ut finns det fortfarande ett stort behov av att kunna handla mat till billigare pris. Under 2023 investerade vi i flertalet prissänkningar och det arbetet fortsätter under 2024, säger Anders Wennerberg, vd City Gross, i ett pressmeddelande.

Prissänkningarna kommer bland annat att omfatta produkter från varumärken som Felix, Gevalia och Findus. De kommer att införas i tre olika omgångar, med 50 produkter åt gången, från och med denna vecka.

Kedjan uppger att prissänkningarna inte är begränsade till en viss period och kommer att kunna utnyttjas av alla kunder.

– Vi har genom varumärken som Garant, Eldorado och Fixa ett starkt erbjudande på emv. Nu blir vi ännu mer prisvärda även på kända varumärken som vi vet att många av våra kunder uppskattar och handlar på veckobasis, säger Anders Wennerberg. 

Kedjan uppger att man under 2023 sänkte priser på totalt över 2 000 varor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109