23948sdkhjf

Blir Tempohandlare efter 20 år inom Ica

Efter drygt 20 år inom Ica tar Björn Johansson, 39, klivet över till Hemköpskedjan då han blir ny handlare för Tempo Enviken i Dalarna.

I 23 år har Björn Johansson arbetat inom dagligvaruhandeln. Karriären började hemma i Rättvik där han sommarjobbade i Icabutiken. Där blev han senare butikschef och jobbade kvar i 18 år, innan han skiftade till Ica Nära Lindvallen (nu Supermarket). Senast kommer han från en central roll på Ica Sverige.

− Det ska bli jättekul att ta över Tempo Enviken. Jag har varit i butiken och praktiserat och det känns verkligen spännande. Att bli handlare är något jag jobbat för länge och när den här möjligheten dök upp kändes det helt rätt. Jag har en bra bild av Tempo som kedja och med alla nya unga handlare som kommer in känns det som att vi är på väg mot något spännande. Att dessutom ha Axfood i ryggen känns väldigt bra, säger Björn.

Han tillträdde som handlare den 1 maj, men planerar att smyga i gång och satsa på bygdens stora dag om ett par veckor.

− Envikendagen är den 18 maj och då ska vi försöka hitta på något kul för alla som bor här, säger han.


Vad har du för planer med butiken i övrigt?

− Till en början ska vi försöka se över lite planogram och sortimentsplaceringar. Vi kanske flyttar runt lite kylar för att få till bra placeringar för sallader och färdigmat. Till hösten hoppas jag att vi kan komma i gång med en större ombyggnation.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078