23948sdkhjf

Willys köper Matvärldens butik – öppnar i höst

För fem år sedan omvandlades butiken i Vällingby centrum från City Gross till Matvärlden. Nu säljs butiken vidare till Willys. 

Willys har ett 20-tal Willys-butiker i Stockholmsområdet. Nu köper de dagligvarubutiken Matvärlden i Vällingby centrum, en affär som går igenom den 14 juni. Det framgår av ett pressmeddelande.

Matvärlden är känt för sin mix av svenskt och utländskt sortiment. Butiken i Vällingby omsätter 140 miljoner kronor och har 32 anställda, enligt senaste bokslutet. 

Butiken var tidigare en City Gross och köptes köptes 2019 från Bergendahls.

När Willys tar över kommer butiken att stängas för renovering. Öppningen kommer att ske i höst. Ytan är på 3 700 kvadratmeter med flera parkeringsplatser i markplan och garage.

– Vi är väldigt glada över att kunna öppna en butik i Vällingby centrum. Det är ett spännande centrum som vi nu har förmånen att etablera oss i. Med det nya läget och nyrenoverade lokaler kan vi erbjuda invånarna i Vällingby en fin och modern matbutik, säger Heinz Möller, etableringschef på Willys.

Samtliga anställda i Matvärlden kommer att erbjudas anställning i den nya butiken.

Matvärlden ägs av Muhittin Tayli som har butiker även i Tensta och Veddesta. Dessutom togs första spadtaget till en ny stor Matvärlden-butik i Kungens Kurva i juni förra året. Enligt honom är försäljningen av butiken i Vällingby en del i att göra Matvärldens koncept tydligare. Läs mer om det här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094