23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Så ska svensk ost hävda sig – ”Vi kommer kunna bita ifrån”

Det går tungt för svensktillverkad ost. Importen har stulit stora andelar under en längre tid. Men det finns en ljusning, menar tillverkarna.

Importen av ost har ökat kraftigt de senaste tio till tolv åren. Ost har generellt blivit dyrare samtidigt som marknaden är prispressad. Enligt Jordbruksverket är cirka 60 procent av den ost som äts i Sverige importerad. 

En av anledningarna är att det är en priskänslig vara.

– Jag skulle säga att den är det. Det finns så mycket billig ost och det är ju det vi lockar med, säger Jimmy Pettersson, ost- och köttansvarig på Hemköp Sickla i Nacka utanför Stockholm.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.476