23948sdkhjf

Äntligen är Lidls spade i marken

I dag togs det första spadtaget för Lidls nya butik vid Bergarondellen i Eslöv.

Vägen dit har varit lång. Fri Köpenskap rapporterade första gången i februari 2020 att lågpriskedjan ville etablera en ny butik i Eslöv.

Förra året stod det klart att Lidl får grönt ljus att etablera sin första butik i Eslöv kommun.

Bygget av den nya butiken har försenats på grund av att en fridlyst vattensalamander upptäckts i närområdet. Efter en omfattande utredning kommer Lidl att vidta flertalet nödvändiga skyddsåtgärder för att skydda och bevara grodarten, skriver kedjan i ett pressmeddelande.

– Vi kommer bland annat att bygga ett vattensalamanderhotell i vattenbrynet som säkerställer grodartens fortplantning. Jag har jobbat många år i branschen, men det är första gången jag planerar en hotell- och spa-resort för grodor, säger Petra Wahlström, fastighetschef på Lidl Sverige.

Marken där butiken ska byggas är belägen nära ett kommande bostadsområde vid Bergarondellen. Tomten är 9 000 kvadratmeter stor och Lidl planerar att bygga en butik med en försäljningsyta på 1 400 kvadratmeter.

Butiken är nu planerad att öppna under det första kvartalet 2025 och i samband med öppningen kommer omkring 20 personer att anställas. Det blir en fullsortimentsbutik med färskvaror och en stor bake-off. Entreprenör är Folkets bygg.

– De senaste åren har frågan med stor frekvens funnits med i vardagen hos många medborgare och i sociala medier: när öppnar Lidl? Nu ser vi fram emot byggnation här i porten in mot Eslöv men framförallt en invigning av en ny livsmedelsbutik och nya arbetstillfällen, säger Johan Andersson, kommunstyrelsens ordförande i ett tal.

Niclas Kjellman, regiondirektör Lidl, Monika Kardacz, Folkets bygg, Johan Andersson, kommunstyrelsens ordförande, Petra Wahlström, fastighetschef Lidl, Elin Flyren, Folkets bygg, Robert Zubkowicz, projektledare Lidl.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078