23948sdkhjf

Ica utmanar Willys – ny butik öppnar 2025

Coop förlorar Systembolaget som granne när Ica och Systembolaget etablerar sig i handelsområdet i Skutskär där Willys Hemma finns sedan tidigare.

Älvkarleby har sedan 2010 varit en av bara fem kommuner i landet som saknat en Ica-butik. Det förändras snart. Ica är nu på väg tillbaka till Skutskär i Älvkarleby kommun. 

Det är Trophi Fastighets AB som meddelar att bolaget ska bygga nya lokaler på totalt 2 300 kvadratmeter, som ska inhysa både en Icabutik och Systembolaget. Enligt Ica kommer deras butik att vara på cirka 1 700 kvadratmeter. En handlare är ännu inte rekryterad.

Vi ser en ökad efterfrågan från kunder i Älvkarleby och är glada för möjligheten att etablera oss i kommunen, säger Björn Hansson, etableringschef på Ica Sverige.

För Systembolaget, som i dag ligger intill Coop i Skutskärs centrum, innebär det en flytt till andra sidan av 76:an.

För Ica innebär det att kedjan blir granne till Willy Hemma som finns sedan tidigare på handelsplatsen i Skutskär, som med det nya bygget kommer att växa till totalt 5 100 kvadratmeter handel.

– Vi tycker förstås det är mycket glädjande att vi kan attrahera så starka butikskedjor till vår fastighet när vi nu välkomnar Ica och Systembolaget som grannar till Willys. Vi ser fram emot att utveckla handelsplatsen vidare tillsammans med våra hyresgäster, säger Jan Björk, vd på Trophi, i ett pressmeddelande.

Planerad öppning för de nya butikerna är våren 2025.

Systembolaget har vuxit ur sina lokaler inne i centrum och flyttar 500 meter till en lokal som bättre motsvarar behoven.

– Anledningen är att vi behöver mer yta både till försäljning och lagerutrymme, den nya butiken kommer att ligga i anknytning till Willys och tillgängligheten kommer att vara densamma för våra kunder. Det kommer också bli en bättre arbetsmiljö för de anställda, säger Sofia Sjöman Waas, pressansvarig på Systembolaget, till Gefle Dagblad.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094