23948sdkhjf

Klart med ny Hemköps-vd

Intern rekrytering när Shoan Etemadi tar över efter Simone Margulies som vd för Hemköpskedjan där även Tempo ingår.

Det blev handlarnas favorit Shoan Etemadi, som blir ny vd för Hemköp. I april lyfte Sabis vd Madeleine Brehmer och Hemköpshandlarnas talesperson Samir Cherif honom som bästa kandidaten till det lediga jobbet.

Shoan Etemadi efterträder Simone Margulies från den 15 augusti som då samtidigt blir vd och koncernchef för Axfood. Shoan Etemadi  kommer också som vd för Hemköp att ingå i koncernledningen för Axfood. 

– Det har varit ett mycket stort intresse för rollen från såväl interna som externa kandidater, vilket vi självklart tycker är väldigt roligt, och vi har nu landat i att den absolut starkaste kandidaten finns internt inom koncernen. Shoan har gjort ett fantastiskt arbete i sin nuvarande roll som försäljningschef på Hemköp, och har varit högst bidragande till Hemköpskedjans framgång de senaste åren. Både jag och tillträdande vd och koncernchef för Axfood, Simone Margulies, anser att Shoan med sitt affärsnära ledarskap är helt rätt person att fortsätta resan med att stärka Hemköpskedjans position på marknaden, säger Axfoods vd och koncernchef Klas Balkow.

Shoan Etemadi är i dag vice vd för Hemköpskedjan, i vilken Hemköp och Tempo ingår, och även försäljningschef sedan drygt tre år tillbaka. Han har dessförinnan lång erfarenhet inom dagligvarubranschen från ledande roller på Ica i fem år och nio år på Lidl.

– Jag är både hedrad och väldigt glad över att ha fått möjligheten att ta mig an rollen som Hemköpskedjans vd. Det ska bli fantastiskt att tillsammans med ledningen och teamen inom både Hemköp och Tempo, och med de många duktiga handlare och engagerade butiksmedarbetare runtom i landet, fortsätta utveckla verksamheten och attrahera ännu fler nya kunder till våra butiker, säger tillträdande vd Shoan Etemadi.

Rekryteringen av Shoan Etemadis efterträdare som försäljningschef för Hemköpskedjan inleds omedelbart.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094