23948sdkhjf

Så belönades vinnarna – nominera innan det är för sent

Efter Dagligvarugalakvällen fortsätter segertåget för vinnarna. Kategoriägarna premierar vinnarna bland annat med resor, kampanjer och seminarier. Vill du bli en av dem? Snart stänger nomineringsfönstret för 2024.

Ära vinns och priser delas ut till vinnarna under pompa och ståt på Dagligvarugalan. Men för en del av vinnarna fortsätter resan även efter den fantastiska kvällen.

Polfärskt Bröd är kategoriägare av Årets brödbutik. Henri Ackman, chef butiksutveckling på Polfärskt, är även jurymedlem. 

– Det är viktigt att man som vinnare känner sig premierad när man blir uttagen som finalist till tävlingen, då det är ett nålsöga att gå igenom juryn med massor av bra brödavdelningar runt om i landet. Förra året var det 70 butiker som tävlade om tre platser, säger han och tillägger.

– För finalisterna erbjuder vi en exklusiv kampanj att ha i sin butik, som skapar upplevelser i brödavdelningen. Vi bjuder dem till ett bageribesök där vi också har ett unikt brödseminarium, där bland annat nya trender och shopperinsikter berikar finalisterna till att höja sina brödavdelningar till nya höjder, säger Henri Ackman. 

Coca-Cola Europacific Partners, kategoriägare av Årets dryckesbutik, har tagit med vinnarna på inspirationsresor. För två år sedan var de i London och besökte bland annat inspirerande butiksmiljöer, som Marks & Spencer och Whole Foods, samt gjorde besök på flera av Londons äldsta pubar och såg musikalen Lejonkungen.

I år bar det av till Berlin för vinnaren.

– Vi besökte flera tyska dagligvaruhandlare, som Edeka, Kaufland och Rewe med flera kedjor. Vi hade turen att även ha vädret med oss och fick njuta sommarvärmen när vi kollade in Berlin till fots, på cykel och från båt, säger Annika Tjernström, utvecklare på Coca-Cola och tillika jurymedlem.

Norges sjömatråd, kategoriägare av Årets fiskavdelning, har tidigare bjudit på en resa till Norge, inkluderat en tur på en räktrålare. Förra årets vinnarresa gick även den till Norge. Temat var fisk, med havstorskfiske och ett besök på en laxodling.

Nu är det inte många dagar kvar tills nomineringsfönstret för årets upplaga av Dagligvarugalan stänger, det sker den 31 maj. Projektledaren för Dagligvarugalan, Caroline Magnéli Holm, uppmanar alla som funderat på att skicka in ett bidrag att inte vänta längre.

– Det är kul att se att det kommit in så många bidrag, speciellt i våra nya kategorier som Årets delidisk, Årets lokalprodukt och Årets äggavdelning. Fortfarande är det en vecka kvar så ni hinner fortfarande nominera innan vi stänger igen för i år, säger hon.

Artikeln är en del av vårt tema Dagligvarugalan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093