23948sdkhjf

Butiksbranden: Krisledning aktiverad på Coop

Fokus hos Coop Norrbotten på hur man ska kunna försörja sin butik och kommunen med varor.

Coops butik i centrala Arvidsjaur är på väg att brinna ned till grunden. Coop Norrbotten har därför aktiverat sin krisledning. Föreningens nytillträdda vd Tomas Hansson är på plats i Arvidsjaur för att stötta den lokala personalen, rapporterar P4 Norrbotten.

Enligt Tomas Hansson är det oklart vad som startade branden. 

– Det är lite för tidigt att spekulera i det, utan det får en framtida utredning visa.

Framtiden är nu oviss för butiken. 

– Arvidsjaur är en jätteviktig ort för oss och det kommer det att vara i framtiden också. Just nu är vårt fokus på att hitta lösningar för hur vi kan försörja vår butik och kommunen med varor efter vad som inträffat, fortsätter Tomas Hansson.

Även kommunledningen har suttit i krismöte under tisdagseftermiddagen. Skolorna har evakuerats och ledningen överväger att hålla skolorna stängda även under onsdagen.

Enligt kommunchefen Lena Ruuth går Coopbutiken inte att rädda.

– Räddningstjänsten meddelar att Coop kommer att brinna upp. Det är jättetragiskt naturligtvis, men det viktigaste är trots allt att ingen människa far illa, säger hon till P4 Norrbotten på tisdagseftermiddagen.

Uppdatering: På onsdagsmorgonen återstod bara en tegelväg och ett stålskett av butiken. Faran för spridning är över och räddningstjänsten har lämnat platsen och överlämnat ansvaret till Coops fastighetsskötare. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094