23948sdkhjf

Stort tapp för Frode Laursen

Det danska transport- och logistikföretaget som till största delen kör åt dagligvaruhandeln levererade ett lägre resultat under fjolåret, något som enligt bolaget berodde på avmattning inom vissa branscher. 

Frode Laursen levererade en lägre vinst under 2023 än väntat, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Resultatet landade på 20,6 miljoner danska kronor efter skatt (31,4 svenska miljoner), vilket går att jämföra med 35,7 miljoner danska kronor under 2022.

Omsättningen för fjolåret uppgick till 2 154 miljoner danska kronor och företagets kapital landade på 224 miljoner danska kronor.

Det danska transport- och logistikbolaget skriver i ett pressmeddelande att året präglats av en avmattning inom bland annat byggbranschen. Vidare har ökade kostnader påverkat fjolårets resultat. 

– 2023 har varit ett utmanande år. Jag är dock nöjd med att vi reagerade snabbt i början av året och med hjälp av duktiga och lojala medarbetare lyckades vi snabbt anpassa kapaciteten, säger Jesper Bejstrup, ekonomichef på bolaget, i en kommentar. 

Under samma period gjorde Frode Laursen framsteg inom klimatomställningen och har sedan 2020 minskat koldioxidutsläppen med 22 procent. 

Var fjärde transport på hållbara drivmedel för Frode Laursen

Förra året tog den danska transportören emot sin första eldrivna lastbil, något Transportnets systertidning Transportmagasinet tidigare rapporterat om. Vidare ökade andelen hållbara drivmedel i den totala bränsleförbrukningen från 18 procent till 26 procent.

Om förväntningarna på nästa år skriver bolaget: 

”Frode Laursens ledning förväntar en fortsatt svag aktivitetsnivå, men räknar med att bolagets position inom de primära kundsegmenten kommer att stärkas och att efterfrågan från nya kunder kommer att uppväga effekten av en minskad efterfrågan”.

1 dansk krona = 1,53 svenska kronor 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078