23948sdkhjf

Ny expert på Svensk Dagligvaruhandel

Svensk Dagligvaruhandel stärker sitt arbete inom näringspolitik och kommunikation och anställer Oscar Almqvist som näringspolitisk expert.

Han kommer närmast från konsultbolaget New Republic och tillträder den nya tjänsten i dag, den 10 juni.

Dagligvaruhandeln spelar en viktig roll i ett välfungerande samhälle, och förutsättningarna för hela livsmedelssektorn förändras ständigt. Antalet nya lagförslag och regleringar som påverkar dagligvaruhandeln ökar hela tiden, såväl nationellt som inom EU. För att möta detta förstärker Svensk Dagligvaruhandel sin organisation, skriver branschorganisationen i ett pressmeddelande.

– Det är en händelserik tid för branschen. Både nationellt och i EU. Efter fem år med EU:s gröna giv väntar nu ett nytt Europaparlament och en ny kommission. Jag är glad att få vara med och stötta medlemsföretagen i deras gemensamma intressen och bidra till ökad förståelse för dagligvaruhandelns förutsättningar, säger Oscar Almqvist.

Oscar har fem års erfarenhet som konsult på public affairsbyrån New Republic. Han har en pol. kand. i statsvetenskap från Uppsala universitet.

– Dagligvaruhandeln har ett viktigt uppdrag, som är mer än att bara erbjuda mat varje dag, och samarbetet mellan aktörerna i branschen får en allt större betydelse. Jag ser fram emot att tillsammans med Oscar, och övriga kollegor på Svensk Dagligvaruhandel, driva och utveckla det branschgemensamma arbetet inom bland annat hållbarhet, beredskap och folkhälsa vidare, säger Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel.

I organisationen finns sedan tidigare näringspolitiske chefen Andreas Strömberg, och Martin Andersson, näringspolitisk ansvarig.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126