23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Kitocoat vill minska matsvinnet med ätbar beläggning: ”Enkelt skala upp”

Svenska Kitocoat vill minska matsvinn, plast och energiförbrukning i livsmedelskedjan genom sin naturliga beläggning som förlänger frukt och grönsakers hållbarhet upp till sju gånger.

Idén bakom Kitocoat växte fram ur den växande globala utmaningen med matsvinn, där frukt och grönsaker står för en betydande del. Samtidigt går stora mängder plast och energi åt för att förlänga hållbarheten.

Här identifierade Kitocoat både problemet – och möjligheten att lösa det.

– Det största problemet vi vill lösa är det enorma matsvinnet, plastanvändningen och den höga energiförbrukningen i livsmedelskedjan, säger Michael Neuman, vd och medgrundare av Kitocoat. Med Kitocoat vill vi förändra detta utan plast, kemikalier eller behov av kylförvaring.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.14|