23948sdkhjf

Sabis chef ny Vivo-ordförande

Claes Andersson, ägare till nio Vivo Sabisbutiker, har valts till ny ordförande för Vivo Stockholms handlare, som med sina 84 butiker omsätter 5,5 miljarder kronor.

De fristående handlarna i Vivo Stockholm stärker nu greppet om sin marknad – och den gemensamma ekonomin.

– Vi har ändrat strategi de senaste två åren då vi bland annat tagit över en del av forna D-gruppens uppgifter, säger Claes Andersson. Det handlar till exempel om att förbättra soliditeten och se till att vi har ett riskkapital, bland annat för finansiering av utlåning i samband med butiksövertaganden och ombyggnader. I år renoveras till exempel 20 av butikerna. Rekryteringen av nya köpmän är också en viktig verksamhet och vi har just nu 27 stycken medarbetare som går på köpmannautbildning.

Förra året var det bästa i Vivo Stockholms historia, då ökade omsättningen med närmare en halv miljard kronor.

– Vår affärsidé är att skaffa oss ökad respekt på marknaden genom att driva enskilda butiker på ett professionellt sätt och därmed bli behandlade som den stora kund vi är.

Att jobba med färskvaror, kvalitet och service är en av kedjans huvuduppgifter.

– Det är roligare än att bara fokusera sig på priset. Jag ska se till att vi har lite kul också, lovar Claes Andersson, som får hjälp med styrelsearbetet av en nyvald styrelse bestående av Tommy Wedin, vice ordförande och Thomas Biverstedt, Ann Nagel, Fredrik Olsson, Katarina Wådell och Niklas Åberg. Suppleanter är Tomas Johansson och Muhittin Tayli.

GUNILLA FRANCK-LEPPÄKOSKI

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063