23948sdkhjf

Familjen Heineken behåller kontrollen

Holländska familjen Heineken har inga planer på att släppa kontrollen över sitt bryggeri med samma namn.

Efter legendariske ordföranden Freddy Heinekens död i vintras har dottern Charlene de Carvalho tagit över hans ägarandel i koncernen. Hon har också gjort klart att hon ska fortsätta sin fars engagemang för att bibehålla bolagets enastående goda rykte i branschen.

Nyligen kallades till presskonferens i samband med moderbolagets årsmöte. Pressen hoppades på stora nyheter när de för första gången officiellt skulle träffa familjens nya överhuvud.

Men öldrottningen ändrade sig i sista stund och ställde in mötet. Hon motiverade det hela med att hon efter en stunds eftertanke bestämt sig för att istället ha ett möte med enbart aktieägarna.

- Det här har varit en förändringens tid för mig och jag hoppas pressen respekterar och förstår mitt beslut, var det enda uttalande de församlade journalisterna fick.

Analytiker hade hoppats att generationsskiftet skulle innebära ett öppnare och mer aktivt Heineken, speciellt då det gäller den pågående koncentrationen på bryggerimarknaden.

Charlene de Carvalhos uttalande spädde knappast på den optimismen.

Den enda nyheten marknaden fick var att Heineken är på väg att lansera ett nytt starkare öl i Storbritannien och därmed öka konkurrensen med Carlsberg.

Charlene de Carvalho är 48 år och bor i London. Hennes förmögenhet värderas till närmare 45 miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126