23948sdkhjf

Besvärligare att råna Konsumbutiker

Efter ett våldsamt rån mot Konsum Extra i Nacksta i Sundsvall ser ledningen för Konsum Nord över säkerheten i alla sina butiker. – Det ska bli besvärligare att utföra sådana här brott mot våra butiker, säger Kjell Edlund, informationsansvarig på Konsum Nord.

Konsum Nords krisledningsgrupp diskuterade i veckan händelserna vid rånet i Nacksta och vilka lärdomar man kan dra av det som hände.

– Vi ska göra översyn av säkerhetsarbetet på våra enheter. Vi ska också se över var risken är störst och vart vi ska sätta in resurser, berättar Kjell Edlund.

Bland annat ska en arbetsgrupp utreda vart det är relevant att sätta upp övervakningskameror.

Ett led i säkerhetsarbetet är att anordna en utbildning för Konsum Nords butikschefer i Västernorrland och Västerbotten. Dessa kommer utifrån behov att utbildas av personer från räddningstjänst, polis, sociala myndigheter, vaktbolag och banker.

Förhoppningen är att utbildningen ska göra personalen bättre rustade i händelse av rån, brand, bombhot eller slagsmål i butiken.

– Riskerna för butiksrån har ökat. Då måste vi inom handeln anpassa oss efter det. Det vore fel att säga att säkerheten är jättebra i dag även om det givetvis är något vi arbetar mycket med, säger Kjell Edlund.

Kjell Edlund säger att han har dragit en positiv lärdom ur händelsen i Nacksta.

- Det var bra att vi hade en krisledningsgrupp. Vi hade övat på scenariot och kunde därför agera snabbt när det inträffade.

Artikeln är ett utdrag ur Fri Köpenskap nr 20.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078