23948sdkhjf

Nytt nordiskt bolag för matfågel

Spira-koncernen, ägd av LRF, och finska köttkoncernen HK Ruokatalo har beslutat starta ett nytt bolag för matfågelverksamheten.

Därmed väljer Spira-koncernen ytterligare en finsk samarbetspartner. Tidigare har Spira beslutat genomföra en allians med finska Atria när det rör den förlusttyngda kött- och charkverksamheten.

Spiras fågelverksamhet är organiserad i två bolag svenska Kronfågel och danska Danpo. Verksamheten växer och är ett av guldäggen i Spira.

HK Ruokatalo, som har en egen fågelverksamhet i bolaget Broilertalo, har sedan tidigare ett arbete med LRF genom det gemensamt ägda estiska matfågelföretaget Tallegg.

- De stora omstruktureringar som skett i detaljhandeln under senare tid ställer också nya krav på oss livsmedelsproducenter. För att kunna garantera säkra leveranser av stora volymer med korta ledtider är det viktigt att ha produktion av tillräcklig storlek. När det gäller färska produkter är det helt avgörande med en nordisk produktion, säger Spiras vd Per Nyqvist i ett pressmeddelande.

Spiras fågelverksamheter omsatte förra året näramre 2,9 miljarder kronor, Broilertal, 1,2 miljarder och Talleg 280 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062