23948sdkhjf

Göte Thelin ny ordförande i Fri mat

Gunnar Bergström, handlare i Uppsala, lämnar posten som ordförande i föreningen Fri mat som till största del består av handlare i Rätt Pris. Hans efterträdare blir Göte Thelin.

- Vi ska bli starkare och få bättre priser, säger Göte Thelin. Såväl han som Gunnar Bergström betonar att det inte ligger någon konflikt bakom Bergströms beslut att hoppa av inköpssamarbetet.

- Enda skillnaden är egentligen att jag och Gunnar har bytt roller i styrelsen, säger Göte Thelin.

Föreningen Fri mat bildades för drygt ett år sedan av elva handlare som vill förhandla direkt med leverantörerna och inte vara del i Axfoods centrala inköpsorganisation.

Göte Thelin träffade nyligen företrädare för Dagab i förhoppningen att komma överens om nya avtal. Han säger att Fri mat har börjat titta efter alternativ, både på logistik- och leverantörssidan. Han vill dock inte precisera vad som kan bli aktuellt.

- Det är saker på gång, säger han bara hemlighetsfullt. Gunnar Bergströms butiker var med sina tre butiker bland de största i samarbetet.

Känner du att dina villkor med leverantörerna försämrades i och med samarbetet?

- Det är väl så man får tolka mitt avhopp. Det är svårt att få stora och små butiker att gå ihop. Vi var medvetna om det när vi startade men det finns en gräns för hur långt man kan sträcka sig, säger han.

- Vår samlade volym här gör att vi kan motivera varför vi kan förhandla bättre själva.

Jenny Ryderstedt

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078