23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Sämre i skånska gatukök

Mindre än var fjärde gatukök i Malmö klarade sig helt utan anmärkning när hälsovårdsmyndigheten i kommunen nyligen synade verksamheten.

Närmare hälften av gatuköken fick anmärkning för brister när det gällde temperaturen vid förvaring av livsmedel.



Inspektörerna har bland annat upptäckt att personalen i gatuköken ibland försteker produkter och sedan förvarar dem vid en felaktig temperatur tills de alltför hastigt värms på när kunden beställer korven eller hamburgaren.



Tjänstemännen på förvaltningen säger att det är svårt att hålla reda på verksamheten i gatuköken eftersom ägarbyten i branschen är vanliga. Dessutom påpekar man att det inte krävs någon utbildning för att driva ett gatukök.



- Vi har föreslagit något slags körkort för verksamheten men fått nej av Livsmedelsverket, säger Carina Nilsson i miljönämnden till Sydsvenska Dagbladet.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094