23948sdkhjf

Allergichock av vaniljcola

En norsk kvinna som är allergisk mot nötter och mjölk fick en svår allergisk chock efter att ha druckit Coca-Cola med vaniljsmak.

Bara några minuter efter att hon tagit en klunk av läsken svullnade tungan upp och hon fick andningsbesvär, berättar norska kvällstidningen Verdens Gang. Hon tog sig till sjuhus där läkaren konstaterade att hon fått en livsfarlig allergisk chock. Hon hämtade sig dock efter att ha fått allergi-mediciner.

Varken läkaren eller Coca-Cola i Norge vet vad det var i läsken som orsakade reaktionen. Drycken innehåller varken mjölk eller nötter. Vaniljsmaken få genom tillsats av äkta vanilj.

- Men vi tar händelsen på allvar och väntar nu med spänning på resultaten från blodproven som togs på kvinnan, säger Stein Rømmerud som är informationschef på Coca-Cola i Norge.

För att kunder ska undvika förväxlingar kommer Coca-Cola i Norge och Sverige nu att införa krämfärgade korkar på flaskorna med vaniljcolan, till skillnad från den röda som finns på den vanliga colan. Flaskornas etiketter är nämligen mycket lika. Det är bara ordet vanilla till vänster om logotypen som talar om att det är den smaksatta varianten av läsken i flaskan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062