23948sdkhjf

Systemet satsar på matsymboler

Systembolaget ersätter nu både prislistan och beställningsprislistan. Den gamla beskrivningen av vitt och rött vin försvinner och ersätts med en ny smaktypsindelning. Dessutom tillkommer nya matsymboler.

Allt sker i den nya katalogen som ska finnas i alla Systembolagsbutiker från mitten av januari. Tanken är att den ska inspirera och fungera mer som en uppslagsbok. Den nya smaktypsindelningen och matsymbolerna ska också göra det lättare för kunderna att välja rätt dryck och att kombinera mat och dryck, skriver Systembolaget i ett pressmeddelande på onsdagen.

- Arbetet med förändringen har pågått under två års tid genom intervjuer både med kunder och personal. Katalogen och de nya smaktyperna är ett led i arbetet att främja god dryckeskultur. Tack vare dessa förändringar kommer det också att bli lättare för våra kunder att välja och hitta rätt drycker, säger Systembolagets vd Anitra Steen, enligt pressmeddelandet.

Systemets nya katalog innehåller även uppgifter om vilka produkter som är ekologiskt odlade eller koscher. Och även det så kallade beställningssortimentet finns med. Det är cirka 3000 märken som finns i lager hos leverantörerna och som kan beställas i butikerna.

Informationen och indelningen av varorna i System-butikerna kommer även att förändras successivt under mars-oktober 2003. Den nya indelningen innebär bland annat att nya hyll- och monteretiketter tas fram med bland annat nya smaktyper och matsymboler.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078